خبر فوری: غول‌کشی بانوان شطرنج‌باز/ باخت تیم اول مسابقات مقابل ایران اسامی قبول شدگان دوره مربیگری درجه سه البرز استاد "اردشیرپور" از شطرنج‌بازان و مربیان خوش سابقه کشورمان درگذشت. دختران دعوت شده به اردوی رده‌های سنی 8 تا 12 سال اعلام شد برگزاری دوره مربیگری توسط استاد بزرگ مرتضی محجوب تمجید فدراسیون جهانی از عملکرد خادم‌الشریعه پوررمضانعلی: عملکرد خادم‌الشریعه در المپیاد جهانی فیده فوق‌العاده بود برد مقصودلو مقابل قهرمان سابق جهان/ ایران در جدول رده‌بندی دو پله صعود کرد خراسان رضوی قهرمان شد/ البرز در جایگاه دوم ایستاد در تازه ترین رده بندی فداسیون جهانی شطرنج، پرهام مقصودلو با صعود چشمگیر 29 پله ای در رده های و پنجاه و یکم قرار گرفت

جزئیات خبر

۱۵ شهريور ۱۳۹۹

نیازی به استفاده از مربیان خارجی نداریم؛

اردشی: برای ساختن نسل طلایی باید به رده‌های سنی توجه کنیم

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، مهرداد اردشی، مربی تیم ملی نوجوانان در مقطع 8، 10 و 12 سال پسران درخصوص تشکیل اردوی آماده‌سازی رده‌های سنی تیم‌های ملی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که فدراسیون باید در دستور کار خود قرار دهد و هیات‌های استانی نیز حتما برنامه‌ریزی کنند سرمایه‌گذاری روی رده‌های سنی است. تیم‌های پایه به عنوان مهم‌ترین بخش از رشته‌ شطرنج محسوب می‌شوند و اگر خوب روی تیم‌های پایه کار کنیم در آینده یک تیم جوانان و بزرگسال قدرتمند خواهیم داشت.

وی در ادامه افزود: کشورهای صاحب نام جهان در شطرنج مانند چین، هند و روسیه توجه ویژه‌ای روی رده‌های سنی دارند. ما نیز در فدراسیون شطرنج به همراه سایر اعضای کمیته تیم‌های ملی برآن شدیم که در این خصوص منسجم‌تر کار کنیم. با وجود شرایطی که در آن هستیم و به خاطر کرونا امکان برگزاری اردو به صورت حضوری وجود ندارد و پرمخاطره است استفاده از ظرفیت‌های آنلاین را در دستور کار قرار دادیم.

مربی ارشد فیده گفت: اولین اردوی تیم ملی در تاریخ 21 شهریور با دعوت از 19 بازیکن برتر رده‌های سنی 8، 10 و 12 سال به صورت آنلاین برگزار می‌شود. تلاش ما این است که در این اردوها وضعیت آماده‌سازی بازیکنان حفظ شود و علاوه بر مباحث فنی برنامه کاری نیز به بازیکنان داده شود که بتوانیم به زودی شرایط کرونایی را پشت‌سر بگذاریم و در آن زمان تیم ملی ما از هر لحاظ آمادگی لازم را داشته باشد.

اردشی خاطرنشان کرد: ما نسبت به چند سال گذشته که یک نسل طلایی و عالی را در سطح رده‌های سنی داشتیم و بازیکنان قدرتمند طراز اول تیم ملی شامل افرادی همچون پرهام مقصودلو، محمدامین طباطبایی، ساراسادات خادم‌الشریعه و سایر اساتید دیگر بودند درحال حاضر در رده‌های سنی با یک مقدار خلا مواجه هستیم و در تیم نوجوانان و جوانان نیاز به کار بیشتر داریم که مجدد یک نسل طلایی را بتوانیم بسازیم و روانه مسابقات کنیم. ما پتانسیل ساختن بازیکنان بزرگ را داریم و با برنامه‌ریزی و حمایت لازم از رده‌های سنی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهیم داشت. این مهم با کار تیمی صورت می‌گیرد که باید خانواده‌ها و فدراسیون حمایت لازم را داشته باشند.

استاد بین‌المللی شطرنج با اشاره به استفاده از پتانسیل مربیان داخلی اظهار داشت: شاید در سنوات گذشته از مربیان خارجی برای تربیت رده‌های سنی استفاده می‌کردیم. اساتیدی مانند ساخان گولیف که برای مقطع بزرگسال و رده‌های سنی از آن استفاده کردیم و نتایج خوبی نیز از این مربی گرفتیم. اما رفته‌رفته با ارتقای سطح شطرنج در کشور بی نیاز شدیم به مربیان خارجی برای مقاطع نوجوانان و جوانان. الان برای تیم بزرگسالان نیاز به مربی خارجی داریم و اساتید داخلی توانایی به ثمر رساندن کار با رده‌های سنی را دارند و از دانش بسیار خوبی برخوردار هستند. یکی از توانمندترین کادر مربیان را در سطح جهان در اختیار داریم و این را می‌توان از نتایج کسب شده در چند سال اخیر به آن صحه بگذاریم.

مربی رده‌های سنی شطرنج پسران گفت: وقتی زندگینامه آناتولی کارپوف اسطوره و قهرمان شطرنج جهان از کشور روسیه را مطالعه می‌کنیم به این موضوع می‌رسیم که در زمان شوروی سابق با دایر کردن مدارس شطرنج افراد بزرگی همچون کارپوف و کاسپاروف پرورش پیدا می‌کنند. در کشور ما نیز باید کانون ملی شطرنج وجود داشته باشد که استعدادهای ناب را پرورش دهد. ورزش در سطح قهرمانی با هزینه زیاد همراه است و باید اینچنین نهادهایی وجود داشته باشد که از استعدادهای نوظهور ما حمایت کنند که بتوانیم روزی قهرمان شطرنج جهان را از کشور ایران داشته باشیم.